Endonezya adalarının birçok yanardağ vardır. Bu sebeple dağlar kahve yetiştirmek için ideal olan zengin toprakları oluşturur. Endonezya’da yetişen kahvelerin yaklaşık% 15’i Arabica’dır. Sumatra Endonezya’nın en büyük ikinci adasıdır. Sumatra Mandheling kahvesi, Batı-orta Sumatra’nın Balak bölgesinde, Leuser Dağı’nın volkanik yamaçlarında yetişir.
Kahve ağaçları ilk kez 19. yüzyılın başlarında Endonezya’ya Hollandalı tüccarlar tarafından, kahve yetiştirme konusunda dünya çapında Arap tekelini kırmaya çalışmak için getirildi. Endonezya kahvesi, birkaç yıl içinde dünyanın kahve pazarına hakim oldu. Esasında “Mandailing” olarak yazılan Mandheling, Endonezya’da etnik bir grubun adı. Bir bölgenin değil.
Üretiminde kullanılan benzersiz yöntem güçlü bir gövde ile birlikte konsantre bir lezzet, bitkisel ve baharatımsı bir tada sebep olur. Giling Basah denilen geleneksel Sumatra işleme yöntemi parşömenin kabaca alıp %50 nem oranında tutarak uygulanır; Karşılaştırmak için diğer yöntemlerin %10-12 nem oranlarına sahip olduğunu bilmekte fayda var. Bu Sumatra işleme metodu benzersiz bir tat profiline ve kahveye imzası olan koyu rengi veren bir yöntemdir.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.